Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر هماهنگی و امور استان‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، چهار دلیل عمده وصل نشدن برخی روستاها به شبکه ملی ارتباطات را موقعیت جغرافیایی، ضرورت اتصال به فیبر نوری، هزینه‌بر بودن ساخت دکل مخابراتی و نبود زیرساخت مناسب برای افزایش پهنای باند عنوان کرد.

«حسین حمیدی‌پور» امروز (چهارشنبه)، درباره وضعیت اتصال برخی از روستاها به اینترنت و فاصله کوتاه باقی‌مانده تا تحقق ۱۰۰ درصدی اتصال آنها به شبکه ملی اطلاعات، اظهار داشت: رساندن سرویس اینترنت به روستاها به موقعیت‌ جغرافیایی متفاوت آن‌ها بستگی دارد، روستاها گاهی در موقعیت جغرافیایی کوهستانی هستند که توسعه ارتباطات در آنجا سخت‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی نگاه موجود درباره دسترسی نداشتن روستاهای نزدیک به استان‌های بزرگ را غیرفنی خواند و توضیح‌داد: به عنوان مثال برخی می‌گویند چرا تعداد روستاهای بدون ارتباط شهرستان قزوین که فاصله جغرافیایی زیادی با استان البرز (دارای پوشش ۱۰۰ درصدی) ندارد، این‌قدر زیاد است؟ در این خصوص باید توجه داشت که نزدیکی به شهرهای بزرگ و دارای ارتباط نمی‌تواند معیار پوشش‌دهی باشد.

مدیرکل دفتر هماهنگی و امور استان‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح‌کرد: برای توسعه و امکان برقراری صدا و ارائه سرویس اینترنت، به «دید رادیویی» یا کشیدن فیبر نوری نیاز است تا بتوان دسترسی روستای موردنظر به شبکه ملی اطلاعات را فراهم کرد و اگر این دید فراهم نباشد ساخت دکل مخابرات نمی‌تواند مشکل را به‌تنهایی حل کند.

حمیدی‌پور تاکید کرد: برای بسیاری از نقاط رادیویی که استفاده از فیبر نوری یا دید رادیویی وجود نداشت، از ماهواره استفاده کردیم و دلیل اصلی کُندی پیشرفت در توسعه ارتباطات در بعضی از روستاهای شهرستان قزوین قرار گرفتن آن بخش در دل کوهستان است.

این مقام مسوول ادامه‌داد: طبیعی است که هزینه تمام شده سرویس برای آن روستا بسیار بالاست و به تعداد سایت بیشتری نیاز دارند. علاوه بر این باید سایت واسط ساخته شود و فیبر نوری اجرا کنیم که این بخش نیز ضمن نیاز داشتن به هزینه گزاف، زمان‌بر خواهد بود.

وی با بیان اینکه ساخت هر دکل مخابراتی حداقل به ۲ تا سه میلیارد تومان هزینه نیاز دارد، افزود: در شرایط این‌چنینی به‌جای اینکه یک روستای مثلاً ۳۰ خانواری را با ساخت چند سایت و فیبر نوری به اینترنت متصل کنیم، بهتر است آن هزینه را برای روستایی صرف کنیم که جمعیت بیشتری در آنجا زندگی می‌کنند.

مدیرکل دفتر هماهنگی و امور استان‌های وزارت ارتباطات درباره اینکه چرا روستاهای شمالی استان سیستان‌وبلوچستان بیشتر به اینترنت متصل هستند و برخلاف آن روستاهای جنوبی دسترسی خوبی ندارند، افزود: قسمت شمالی استان سیستان‌وبلوچستان از نظر جغرافیایی کویری و دشت است و با احداث یک سایت می‌توان برای چند روستا، پوشش اینترنت فراهم کرد؛ برخلاف قسمت جنوبی این استان که کاملاً کوهستانی است و در بعضی موارد مشکلات برق و جاده دسترسی نیز دادند.

وی ادامه‌داد: در این شرایط توسعه ارتباطات نیاز به زمان و صرف هزینه بیشتری دارد و وزارت ارتباطات با صرف هزینه‌های زیادی تلاش کرده تا شکاف ایجاد شده حاصل از سال‌های قبل را جبران کند و این وظیفه ما است که سرویس مطلوب را برای مردم فراهم کنیم.

حمیدی‌پور بیان‌داشت: دلیل دیگر کُندی که در مسیر توسعه روستاهای این استان وجود دارد، به مخابرات مربوط است که نمی‌تواند ظرفیت پهنای باند را تأمین کند، زیرا زیرساخت آن استان رشد مناسبی نداشته است. مخابرات آن منطقه برای ایجاد ظرفیت در بعضی از روستاها باید شبکه خود را از نظر زیرساختی به‌روزرسانی کند که برای محقق شدن آن هم نیازمند زمان و هزینه است.

وی به مشکل دیگری که در مسیر اجرایی شدن پروژه توسعه ارتباطات روستایی وجود دارد اشاره کرد و گفت: برای ساخت دکل‌های مخابراتی در روستاها، جاده دسترسی و برق از نیازهای ضروری است و اگر روستایی جاده و برق نداشته باشد، رساندن ارتباطات را سخت‌تر خواهد کرد. 

این مسوول درباره اتصال ۱۰۰ درصدی روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور به اینترنت، گفت: تلاش خانواده وزارت ارتباطات بر این است که پوشش ۱۰۰ درصدی برای همه روستاها مهیا شود و با همه علاقه‌ای که به اعلام پوشش ۱۰۰ درصد استان‌ها و شهرستان و افتخار کردن به آن داریم، نگاه و باور ما استفاده بهینه از تجهیزاتی است که می‌دانیم به‌سختی وارد کشور می‌شوند.

حمیدی‌پور افزود: منطق حکم نمی‌کند که شرایط اتصال یک روستا در یک استان با ۳۰ خانوار برقرار شود و پوشش ۱۰۰ درصدی آن را اعلام کنیم، اما روستای دیگر در استان دیگر با خانوار بالاتر از این نعمت محروم باشند، ما به دنبال رفاه اکثریت مردم هستیم تا اینکه آمار وزارت ارتباطات را در توسعه ارتباطات روستایی بالا ببریم./ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: توسعه ارتباطات وزارت ارتباطات شبکه ملی فیبر نوری حمیدی پور ۱۰۰ درصدی پوشش ۱۰۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۱۷۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایداری ارتباطات مخابراتی خوزستان با وجود بارندگی‌های اخیر

مدیر مخابرات منطقه خوزستان گفت: ارتباطات مخابراتی در سطح استان با وجود بارندگی شدید در حالت پایدار قرار دارد.

رحیم فلاح‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خوزستان، اظهار کرد: با توجه به اعلام هشدار سطح نارنجی هواشناسی مبنی بر وجود شرایط جوی ناپایدار و بارندگی‌های شدید و احتمال وقوع سیلاب، تدابیر لازم برای رفع سریع اختلالات و برقراری پایداری ارتباطات توسط کارکنان مخابرات منطقه خوزستان انجام شده است.

وی افزود: تیم‌های فنی، عملیاتی و پشتیبانی مخابرات منطقه خوزستان برای هرگونه اختلالات احتمالی ناشی از وجود بارش‌های سنگین و وقوع سیلاب احتمالی، به همراه تجهیزات و ملزومات مورد نیاز در حالت آماده‌باش کامل بودند.

مدیر مخابرات منطقه خوزستان خاطرنشان کرد: با تدابیر اندیشیده شده و اقدامات صورت گرفته توسط تیم‌های فنی، عملیاتی و پشتیبانی، شبکه‌های ارتباطی سیار، ثابت و دیتا پایدار بوده و در حال حاضر تمام ارتباطات مخابراتی نرمال و به حالت عادی برقرار است.

فلاح‌زاده تصریح کرد: در طول مدت بارندگی، اختلالات به صورت عمده در شبکه‌های ارتباطی وجود نداشته است و اختلال و قطعی در بعضی سایت‌های شبکه همراه اول که به دلیل قطعی شبکه برق ناشی از طوفان و بارندگی سنگین به وجود آمده بود، با پیگیری‌های مستمر، رفع و نرمال شد.

وی اضافه کرد: بر همین اساس، در همان ابتدای شرایط جوی و قطع شبکه برق، هاب سایت‌ها با موتور برق وارد شده و در حال حاضر وضعیت شبکه ارتباطی نرمال و پایدار است.

مدیر مخابرات منطقه خوزستان گفت: با تمهیدات و تدابیر اندیشیده شده و رصد و پایش لحظه‌ای شبکه‌های ارتباطی، با تلاش‌های شبانه‌روزی و هدایت تیم‌های آماده‌باش فنی، عملیاتی و پشتیبانی مخابرات منطقه خوزستان، با وجود شرایط جوی و بارش‌های سنگین طی چند روز گذشته، در حال حاضر شبکه‌های ارتباطی سیار، ثابت و دیتا نرمال و ارتباطات مخابراتی در وضعیت پایدار است.

کد خبر 750677

دیگر خبرها

  • آب شرب پایدار ۲ هزار ساکن روستاهای شاهین‌شهر تامین شد
  • آب شرب پایدار ۲ هزار نفر ساکن روستاهای شاهین‌شهر تامین شد
  • جدیدترین نسل موبایل رونمایی شد؛ بازگشت به «ماربازی» بدون اینترنت! (+عکس)
  • شوراهای اسلامی نماد خرد جمعی و وحدت هستند
  • دولت تا سال ۱۴۰۸ از حق‌السهم فیبر نوری چشم‌پوشی می‌کند
  • اختصاص هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به پروژه‌های تحقیق و توسعه
  • تداوم پایداری ارتباطات مخابراتی خوزستان
  • پایداری ارتباطات مخابراتی خوزستان با وجود بارندگی‌های اخیر
  • توسعه 6G در ژاپن با سرعتی ۵۰۰ برابر نسل پنجم!
  • تأثیر توسعه شبکه‌ های حمل و نقل جاده‌ ای بر رونق اقتصادی ایران